søndag 23. august 2009

Wing Tseng Task Manager

app-qFC_cs

Et vesentlig konkurransefortrinn for Android, er muligheten til å kjøre programmer i bakgrunnen. Med dette menes muligheten til å la programmer ligge “åpne” i bakgrunnen mens man bruker et annet. Dette muliggjør konstant oppdatert informasjon (værdata, e-post, Facebook-oppdateringer og lignende), uten at brukeren trenger å ofre det en tanke. En slik funksjon er grunnleggende i for eksempel Windows, men på mobiltelefoner har slik “multi tasking” ikke vært noen selvfølge. Så vidt jeg vet, tillater ikke Apple kjøring av bakgrunnsprogrammer på iPhone – i hvertfall ikke dersom programmene er laget av en tredjepart.

Android er konstruert slik at programmer som kjører i bakgrunnen tvinges til å bruke så lite som mulig av telefonens ressurser. Likevel kan man risikere at telefonens minne blir fullt, og at telefonen føles treg. Batteriet tappes også raskere. Da er det greit å ha en applikasjon som effektivt holder oversikt over hvilke applikasjoner som til enhver tid er aktive, og som lar deg lukke dem med et fingertrykk. Like viktig er at applikasjonen i seg selv ikke krever så mye ressurser at hele vinningen går opp i spinningen.

Det finnes mange slike “oppgavebehandlere” på Cyrket. Jeg skal ikke hevde at Wing Tseng Task Manager er den beste, men den er i hvertfall meget brukervennlig og stjeler lite ressurser. Ved enkle touch kan Task Manager settes opp til å starte hver gang du skrur på telefonen. Da kjører den i bakgrunnen til du trenger den. Den avanserte bruker kan også velge “Process view”, noe som gir oversikt over alle aktive prosesser på telefonen.

Etter min mening bør en oppgavebehandler være noe av det første du installerer, dersom du har Android. Hvorfor ikke prøve denne?

Ingen kommentarer: