tirsdag 4. august 2009

Sense my Magic

HTC Sense - Foto: CrunchGear

HTCs lansering av Magic i Norge var, som tidligere nevnt, avgjørende for mitt mobilvalg. Dette er egentlig en sannhet med modifikasjoner. Det var nemlig nyheten om HTCs andre Android-telefon, HTC Hero, som gjorde at jeg virkelig ønsket å bli Android.

Selve Hero-telefonen falt jeg imidlertid ikke for. Telefonens design krever nok litt mer tilvenning en tilfellet er med Magic. Samtidig ble prisen i overkant av hva jeg følte var forsvarlig. Nei, det var selve operativsystemet jeg falt for. HTC kaller det for Sense. Jeg tillater meg å si at HTC har klart å modifisere Android-plattformen tilstrekkelig til at telefoner med denne programvaren kan følge iPhone helt til målstreken. Minst.

Med Sense snakker vi blant annet om multi-touch, Google-, Twitter- og Facebook-synkronisering, samt støtte for Flash. So long, Apple. I tillegg kan du selvsagt laste ned applikasjoner fra Market eller lignende, på samme måte som med Cupcake (det velklingende navnet på standard Android). Funksjoner som ligger i selve telefonens hardware, som for eksempel WLAN, Bluetooth og GPS, støttes selvfølgelig også. Fortsatt ikke begeistret? Her er en promo-video fra The Inquirer.

Mitt dilemma ble dermed følgende: Hvordan kan man få Magic med operativsystemet som leveres til Hero?

Svaret er enkelt: Bytt ut Cupcake med Sense. Punktum.

Takket være diverse Android-fora på nettet fant jeg en guide som fikk en tilsynelatende vanskelig prosess til å fremstå forståelig. Det må nevnes at det er få vesentlige forskjeller mellom Magic og Hero. Foruten at designet selvsagt er ulikt, har Hero 3,5 mm-utgang og bedre kamera. Hero har også et batteri som yter pittelitt mer enn standardbatteriet i Magic. Prosessorkraft og integrert minne (RAM) er imidlertid det samme i begge telefonene, dermed kan Sense kjøre like bra på begge to.

Nå kjører jeg Sense smertefritt på min Magic, og jeg elsker det. Min kjære samboer bruker fortsatt Cupcake og føler ikke noe behov for noe annet. Våre to ulike Magic'er illustrerer egentlig hele konseptet bak Android: Programmer, installer og tilpass. Eller ikke. Mulighetene er endeløse!

Det hører forresten med til historien at jeg først la inn feil versjon av Sense. Magic kommer nemlig i to utgaver, 32A og 32B. Den sistnevnte har dårligere spesifikasjoner og selges ikke gjennom norske forhandlere, ettersom den er spesiallaget for ulike utenlandske teleoperatører. Sense-versjonen jeg først forsøkte meg på, var beregnet på 32B. Dette førte til at telefonen ikke ville starte opp igjen etter installasjonen. Gjett om jeg sov dårlig den natten - som for øvrig var den første etter at jeg fikk telefonen.. Heldigvis løste problemet seg greit, takket være gjenoppretting og installasjon av riktig Sense-versjon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du bytter ikke ut cupcake med sense. Sense kjører bare oppå cupcake.

heitomat sa...

Det er selvsagt helt riktig.

Det jeg prøvde å få frem var at min kjære kjører plain Cupcake, og jeg har installert Sense (..oppå Cupcake, om du vil).

Jeg må få si, til mitt forsvar, at innlegget ble skrevet på et tidspunkt da Android fortsatt var ganske nytt for meg (og de fleste andre nordmenn, for den saks skyld).

Upresise utsagn kan nok fortsatt forekomme, men jeg håper at hovedpoengene i innleggene mine kommer klart frem likevel.

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min. c",)

Anonym sa...

Så hvor fant du den fantastiske guiden?

heitomat sa...

Gudien finner du ved å følge linken i innlegget, orginalt nok ved å klikke på ordet "guide" i tredje siste avsnitt.

Jeg har nå endret fargeinstillingene i bloggen slik at linkene skal være lettere å se.

Lykke til.

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk