mandag 16. august 2010

Ett år med HTC Magic

htc_magic-eurodroid_com

Foto: eurodroid.com

Dette innlegget skulle egentlig ha overskriften “Ett år med Android”, men det ble for snevert. Hvorfor? Fordi Android har utviklet seg i et rasende tempo, mens Magic har stått mer eller mindre på stedet hvil. Den eneste forandringen av betydning er HTCs offisielle Sense oppdatering. Min erfaring med Android er dermed begrenset til versjon 1.5, og et tilbakeblikk på året som har gått ville derfor blitt meningsløst.

Men på tross av at jeg fortsatt bare er en Cupcake-bruker, er jeg storfornøyd. Aldri før har en mobiltelefon hatt en så betydningsfull rolle i livet mitt. Jeg lar ikke telefonen forme hverdagen min, så vill er jeg ikke, men jeg elsker funksjoner som fullverdig nettleser (ikke noe WAP-tull), konstant synkronisering med Google kontakter, epost og kalender, og sømløs integrering av Facebook og Twitter. Dessuten inneholder jo Market stadig flere applikasjoner og widgets for det aller meste, selv om jeg med Android 1.5 ikke får tilgang til alt.

Teknisk sett er jeg også fornøyd, selv om høyttalervolumet under samtaler er alt for høyt. En antenne som lever litt sitt eget liv har jeg også vært borti, men med HTCs offisielle oppdateringer opplever jeg ikke lenger dette som noe problem. Skjermen er like fresh, og responsen i programvaren er helt ok. Så da er vel alt bare velstand?

Ikke helt.

Magic har havnet helt i bakevjen når det gjelder oppdateringer. Selv Hero, HTCs andre Android-telefon i Norge (som kom en måneds tid etter Magic), har nå fått sin Android 2.1-oppdatering. Hero er kliss lik Magic innvendig, så teknisk sett er det ingenting i veien for at oppdateringen kunne kommet til Magic også. Dette hadde blant annet gjort at Magic-eiere også kunne tatt i bruk mer av Market, hvor mange av de nyeste (og beste?) applikasjonene er skrevet for Android 1.6 og nyere. Per dags dato kan man nesten si at Magic ikke lenger er en fullverdig Android-telefon.

Jeg ønsker meg derfor ikke nødvendigvis en ny telefon, men en Magic som er mer up-to-date på programvarefronten.

Men enn så lenge finner jeg fortsatt magi i min gamle traver.