torsdag 19. november 2009

Android til alle?

HTC_Tattoo_nordroid

Foto: nordroid.no

Android til alle. Det sier i alle fall HTC, som nylig lanserte mellomklassetelefonen Tattoo – med utskiftbare deksler.. (!?) Telefonen har så å si blitt ubetinget lovprist av en samlet presse, mest fordi den “lave” prisingen gjør avanserte funksjoner tilgjengelig for en større brukermasse. Den største skuffelsen for min del er nok at HTC har valgt å bygge på Android 1.6, altså “Donut”. Dermed får ikke kjøpere av denne telefonen glede av Android 2.0, som nå offisielt er på markedet. Tattoo har også resitiv skjerm, i motsetning til Magic og Hero.

Men la oss bremse litt og ta tingene i tur og orden.

Lav pris? I skrivende stund opplyser amobil.no at Amentio selger Tattoo til kr 2720,- (uten abonnement). Hvorvidt det er å regne som billig får bli opp til hver og en å vurdere. Uten sammenligning for øvrig opplyses den populære Nokia 5800 å koste kr. 2170,-.

Avanserte funksjoner? Som mobilen.no poengterer i sin test: Her får du mye mobil for pengene. Foruten HTC Sense er telefonen også utstyrt med Wi-Fi, GPS og Turbo-3G, bare for å nevne noe. Selv om noen synes å hevde at mobilen.no er alt for generøs med superlativene i denne testen, er det likevel enighet om at Tattoos spesifikasjoner er en sjeldenhet i dette prissegmentet.

Hva så med Tattoos begrensninger? For det første er skjermen mindre enn på Magic og Hero. Konsekvensen er blant annet at utvalget i Market er noe mindre, ettersom ikke alle programmer støtter dette skjermformatet. For det andre er skjermen resitiv, ikke kapasitiv. Den er dermed laget for å trykkes på, ikke “føles på”, noe som for meg er et lite minus.

Fraværet av Android 2.0 er ikke avgjørende for brukeropplevelsen, selv om det nok hadde vært en gulrot for dem som snuser på Android. Motorola Droid er i følge Wikipedia den foreløpig eneste telefonen bygget på 2.0.

Men Motorola har jo rømt fra Norge..

onsdag 4. november 2009

Parkert?

Jeg begynner den nye bloggmåneden med friskt mot. Etter en heller daff forrige måned, er planen å komme sterkt tilbake med mange underholdende innlegg. Denne bloggen er så absolutt ikke parkert. Følg med!